יום חמישי, 22 בפברואר 2018

קוורציטין עשוי להגן על שרירים במחלת ניוון שרירים

לטווח ארוך בקוורציטין (Quercetin) בתזונה עשויה להגן חלקית על שרירי השלד דיסטרופלי.

דושן ניוון שרירי של דושן (DMD) נובע מפגיעה גנטית בגן הדיסטרופין הגורם לנזק שריר פרוגרסיבי.

הפעלה מסלול PGC-1α משפר את תפקוד השרירים ומקטין פגיעה פתולוגית-היסטולוגית (histopathological). לכן שיערנו כי מחלה קלה הנמצאת בשרירי הגפיים של עכברי mdx עשויה להיות קשורה להגנה על קוורצין בתיווך של שריר דיסטרופי באמצעות הפעלת מסלול PGC-1α.
כדי לבדוק את השערה זו נמדדו תפקודי השרירים ב- soleus וב- EDL מ-14 חודשים של C57, mdx ו- mdx שטופלו בקוורציטין (mdxQ, 0.2% בהעשרה תזונתית) במשך 12 חודשים.
קוורציטין הפך 50% מההפסדים הקשורים למחלות במתח מסוים ועמידות העייפות נשמרה חלקית בסולוס.
המתח הספציפי והתנגדות לנזק שנגרם עקב התכווצות ב- EDL לא היו מוגנים ע"י הקוורציטין.
בהתחשב ברווח פונקציונלי בלעדי זה נבדקה בגישות היסטולוגית וביוכימית, עם זאת, בתוצאות היסטולוגית דיסטרופית השרירים לא השתפרו ע"י קוורציטין ומדוכא PGC-1α הפעלת מסלול לא גדל.
בדומה לתוצאות הסרעפת בעכברים אלה, הנתונים הללו מצביעים על כך שהיתרונות שניתנו לשריר דיסטרופי לאחר 12 חודשים של העשרת התזונת הערברים בקוורציטין היו בלתי נלאים.
הפעילות הספונטנית בסוף תקופת הטיפול הייתה גדולה יותר ב- mdxQ בהשוואה ל- mdx, המצביע על כך שעכברים שקיבלו קוורצטין היו פעילים יותר בנוסף לפעילות נמרצת יותר.
לפיכך, נצפה שימור קטן של תפקוד השרירים (מתח ספציפי) ופעילות גופנית ספונטנית מוגברת, בעיקר בהיעדר נזק לרקמות ב- mdxQ, עולה כי הקוורציטין כתוספת לתזונה עשוי להוות הגנה מסויימת.

מקור: PLoS One. 2016 Dec 15;11(12):e0168293. doi: 10.1371/journal.pone.0168293. eCollection 2016.

* קוורציטין (Quercetin) הינו פוליפנול צמחי מקבוצת הפלבונואידים, הנמצא בפירות רבים, ירקות, עלים ודגנים.
מקורות במזון לקוורציטין נמצא בבצל לסוגיו (בעיקר בסגול), בכמויות גבוהות ובעירית, פירות יער, שמן זית, תפוח עץ, תה ירוק, דובדבנים, ענבים אדומים, יין אדום, פירות הדר וכוסמת. באכילה מגוונת של המזונות הנ"ל ניתן לקבל 30-50 מ״ג קוורצטין בקירוב ליום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה